Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бюджет розвитку Львова 2016

Четвер, 11 лютого 2016, 13:28

У Львові прийняли бюджет розвитку на 2016 рік

бюджет розвитку Львова 2016

Львівські депутати прийняли зміни до бюджету розвитку міста на 2016 рік: майже 700 млн грн виділили на будівництво і ремонт доріг та оновлення громадського транспорту.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з сесії Львівської міськради.

Сьогодні, 11 лютого, на сесії Львівської міськради депутати затвердили зміни до переліку об’єктів, видатки на які у 2016 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету Львова. Це рішення підтримали 52 львівських обранців.

Зокрема, видатки бюджету розвитку становлять понад 1,6 млрд грн. На оновлення громадського транспорту передбачено понад 280 млн грн: за ці кошти планується закупити низькопідлогові тролейбуси, автобуси та сучасні трамваї. 

Понад 380 млн грн передбачено на будівництво та ремонт доріг. Серед них: вул. Мечнікова, Богданівська, Київська, Садова, Трускавецька, Пулюя, Татарбунарська. Майже 7 млн грн передбачено на освітлення пішоходних переходів.

На благоустрій планується витратити понад 80 млн грн, зокрема 44 млн грн виділено на облаштування громадських просторів, а 40 млн грн – на впорядкування прибудинкових територій та двориків.

Окрім цього передбачено кошти на капітальний ремонт площі Митної, реставрацію синагоги "Золота Роза", статуї "Ощадність" на даху львівського музею етнографії на просп. Свободи, 15,  реставрацію фасадів будівлі театру ім. М. Заньковецької, впорядкування парків "Знесіння", "Високий Замок", "Залізна вода".

Видатки на культуру зросли у 5 разів – понад 30 млн грн. За ці кошти оновлять Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки, Перший український театр для дітей та юнацтва, театр "Воскресіння", ЛКП "Культурно-мистецький центр "Супутник".

За 135 млн грн відремонтують 160 їдалень та 160 санвузлів у львівських школах, а також кошти спрямують на створення інтерактивних класів фізики, хімії та біології; відновлення 9 дитячих садочків, відкриття щонайменше 16 додаткових груп у ДНЗ; капітальний ремонт 5-ти басейнів у школах, відновлення спортивних залів та дитячих майданчиків у всіх районах міста; проведення капітальних ремонтів у кількох школах Львова, а також витрати на ремонти покрівель, фасадів, заміни вікон. 

Також депутати надали право виконавчому комітету Львівської міськради вносити зміни до переліку об'єктів, які фінансуються з бюджету розвитку міського бюджету Львова, на суму, що не перевищує 500 тис грн, за погодженням з постійною комісією фінансів та планування бюджету.

Зазначимо, сьогодні на сесії Андріан Гутник заявив про кулуарність та порушення законів України під час прийняття бюджету розвитку Львова.

Нагадаємо, 1 лютого, на засіданні виконкому Львівської міськради був затверджений бюджет розвитку Львова на 2016 рік. А 10 лютого виконком вніс незначні зміни у бюджет розвитку: виділили додаткові кошти на реставрацію Домініканського собору та костелу Єзуїтів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.