Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

учасники АТО

Четвер, 11 лютого 2016, 15:55

Учасникам АТО спростили отримання матеріальної допомоги

учасники АТО

Львівські депутати змінили надання одноразої допомоги на виконання депутатських повноважень для учасників АТО.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з сесії Львівської міськради.

Сьогодні, 11 лютого, на сесії Львівської міськради депутат внесли зміни до ухвали міської ради від 15.03.2007 № 676 "Про затвердження Положення про надання одноразової матеріальної допомоги на виконання депутатських повноважень для мешканців м. Львова". Це рішення підтримали 52 львівських обранців.

Зокрема, відтепер до складу сім’ї незалежно від місця реєстрації включаються: чоловік, дружина; жінка та чоловік, які проживають однією сім’єю, не перебуваючи у шлюбі; рідні, усиновлені та підопічні діти цих осіб віком до вісімнадцяти років, а також незалежно від місця проживання або реєстрації діти, які навчаються за денною формою навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах до досягнення двадцяти трьох років і які не мають власних сімей; неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами з дитинства I та II груп або інвалідами I групи і проживають разом з батьками.

Також під час розгляду заяв про надання одноразової матеріальної допомоги осіб, які брали участь у АТО та членів їх сімей до сукупного доходу не враховуються:

- отримані ними у період участі у АТО грошове забезпечення та інші виплати і види соціальної допомоги,

- отримана ними благодійна допомога незалежно від розміру та джерела походження.

За словами начальника управління соціального захисту Львівської міськради Наталії Демкович, раніше розмір одноразової матеріальної допомоги визначав депутат міської ради в кожному конкретному випадку, залежно від матеріального стану та складності проблеми заявника.

Нагадаємо, вчора, Львівська міськрада створила комісію, яка займатиметься вирішенням проблемних питань учасників АТО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.