Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Україна може втратити статус вільної від поліомієліту держави

dsnews.ua

П'ятниця, 12 лютого 2016, 17:28

Україна може втратити статус вільної від поліомієліту держави

Україна може втратити статус вільної від поліомієліту держави

Втрата статусу вільної від поліомієліту країни значно збільшить труднощі для українців при перетині кордонів із іншими державами.

Про це сьогодні, як передає кореспондент Варіантів, повідомила перша заступниця Міністра охорони здоров’я Олександра Павленко.

«Двадцять років Україна мала статус вільної від поліомієліту держави. Проте спалах захворюваності зафіксувало європейське співтовариство, дитячий фонд Юнісеф, Всесвітня організація здоров’я. Тож спалах поліомієліту є серйозною загрозою для України, адже тепер вона може втратити цей статус», – заявила Олександра Павленко.

Відтак, трата статусу вільної від поліомієліту країни позначиться на політичній репутації України, ускладнить громадянам перетин кордонів із іншими державами.

«Це вже не питання окремо вакцинованої чи невакцинованої дитини, це питання національної безпеки. З одного боку також це приватна справа батьків, але з іншого боку ми наполягаємо, щоб вони приймали адекватні рішення. Що стосується країни, то це питання політичної репутації. Так як Україна розташована в центрі Європи, європейське співтовариство занепокоєне спалахом поліомієліту в країні», – додала Олександра Павленко.

Як стверджує координатор команди Всесвітньої організації охорони здоров’я із реагування на спалах поліомієліту Денніс Кінг, у 1988 році по всьому світу було зареєстровано рекордну кількість осіб, що зазнали паралічу внаслідок поліомієліту, – 350 тисяч. Втім, завдяки вакцинації минулоріч кількість жертв зменшилась аж до 73 випадків у країнах постійної циркуляції хвороби – Афганістані і Пакистані.

«З моменту оголошення Урядом країни спалаху поліомієліту у вересні 2015 року, реакція на це оголошення була досить агресивною. І зараз настав момент підвищити показники вакцинації дітей в Україні», – наголосив Денніс Кінг.

Додамо, що в Україні і на Львівщині зокрема, продовжили третій тур вакцинації дітей проти поліомієліту ще на тиждень.

«Подовження третього туру вакцинації ще на тиждень – насамперед можливість переконати кожного з батьків, аби вони привели свою дитину на вакцинацію. Тож дуже важливо, щоб дитина отримала три дози вакцини проти поліомієліту незалежно від попередньої історії щеплень. Саме завдяки цьому Україна може зберегти свій статус вільної від поліомієліту країни, а також підтримати світову ініціативу із викорінення цієї хвороби», –  підсумував Денні Кінг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.