Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сільське господарство

ipress.ua

Понеділок, 15 лютого 2016, 17:14

Нідерландці розвиватимуть сільське господарство на Жовківщині

сільське господарство

У Жовківському районі за підтримки нідерландського уряду реалізують пілотний проект європейського партнерства MATRA, що повинен сприяти розвитку сільського господарства та сільських територій.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«Учасниками проекту стануть голови сільських рад, місцеві підприємці, які працюють в аграрному секторі та екотуризмі, фермери. Вони напрацьовуватимуть спільні проекти з розвитку територій та сільського господарства. Після чого виберуть п’ять кращих і пропонуватимуть їх на розгляд інвесторів. Окрім того, для усіх учасників проекту організовуватимуть семінари, тренінги та круглі столи. Також вони поїдуть у Нідерланди для обміну досвідом та зустрічі з потенційними партнерами», – розповів перший заступний Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський.

Керівник проекту Ольга Жовтоног пояснила вибір території Жовкіщини так: «Це унікальна територія, куди можуть приїжджати туристи та підприємці з усієї Європи. Цим надбанням треба пишатися та розвивати».

Зазначимо, проект MATRA вже працює у Херсонській та Київській областях. Зараз його поширили на інші регіони України – Львівську, Волинську й Полтавську області.

Проект впроваджуватиметься за підтримки Міністерства закордонних справ та Посольства Нідерландів в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.