Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бурий ведмідь

press-centr.com

Вівторок, 16 лютого 2016, 15:34

На Львівщині створять притулок для бурих ведмедів

бурий ведмідь

У Яворівському районі виділили землю для створення міжнародного центру – притулку для утримання бурих ведмедів.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Олега Синютки № 61/0/5-16 від 10 лютого 2016 року.

Відтак, ТзОВ "Ведмежий притулок – Домажир" отримає на 20 років дві лісові ділянки для створення міжнародного центру – притулку для утримання бурих ведмедів.

Одна земельна ділянка, площею 16,75 га, знаходяться у користуванні Страдчівського навчально–виробничого лісокомбінату на території Порічанської сільської ради Яворівського району.

Ще одну лісову ділянку, площею 0,7 га, виділили підприємству на території Домажирівської сільської ради Яворівського району, що перебуває в постійному користуванні Яворівського ДЛГП ЛГП "Галсільліс".

Також ТзОВ "Ведмежий притулок – Домажир" заборонили зводити капітальні будівлі на цих лісових ділянках, а контролюватиме виконання рішення заступник Синютки Ірина Гримак.

Зазначимо, що в списку засновників ТзОВ "Ведмежий притулок – Домажир" є австрійський благодійний фонд "Чотири лапи", який мав наміри спорудити притулок для ведмедів на Яворівщині ще в 2014 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.