Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

фото uatourist.com

Вівторок, 17 липня 2012, 13:19

Українці з 1 серпня зможуть їздити у Туреччину без віз

1 серпня набуває чинності угода між урядами України й Туреччини, відповідно до якої громадяни країн зможуть перебувати на території іншої держави без одержання візи до 30 днів з моменту в'їзду.

 

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Угода передбачає, що загальний строк перебування громадян на території іншої держави не повинен буде перевищувати 90 днів у межах 180 днів з дати першого в'їзду.

Українці й турки, які мають намір перебувати на території іншої сторони більш ніж 90 днів або з метою працевлаштування, об'єднання з сім’єю або навчання, повинні одержати візу відповідно до законодавства держави перебування, - йдеться в угоді. 

МЗС повідомляє, що проїзними документами, дійсними для поїздок українців до Туреччини, відповідно до зазначеної угоди, є закордонний паспорт громадянина України, проїзний документ дитини, посвідчення особи моряка та посвідчення члена екіпажу літака (за наявності запису в декларації/польотному завданні).

22 грудня 2011 року Україна і Туреччина домовилися про безвізовий режим.

24 березня Туреччина завершила внутрішньодержавні процедури, необхідні для набуття чинності угоди.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.