Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Арсеній Яценюк

Середа, 17 лютого 2016, 10:03

Яценюк залишиться прем'єром

Арсеній Яценюк

Верховна Рада не змогла відправити уряд Арсенія Яценюка у відставку, хоча висловила йому недовіру.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вчора, 16 лютого, на сесії Верховної Ради депутати не змогли зібрати необхідні 226 голосів для того, щоб відправити уряд у відставку. Це рішення підтримали лише 194 нардепи.

Зокрема, Блок Петра Порошенка за відставку уряду дав 97 голосів із 136 наявних у фракції, "Народний фронт" – 0, "Опозиційний блок" – 8 із 43, "Самопоміч" – 25 із 26, Радикальна партія – 15 із 21, "Батьківщина" – 15 із 19, "Відродження" – 0, "Воля народу" – 6 із 20 депутатів, що офіційно входять до фракції. Також цю резолюцію підтримали 28 позафракційних депутатів.

Згідно з українським законодавством, у разі неприйняття резолюції про недовіру уряду можливість повторно її поставити на голосування буде лише на наступній сесії.

Зазначимо, перед цим депутати проголосували за визнання незадовільною роботу уряду.

Нагадаємо, вчора Петро Порошенко у своїй заяві закликав піти з посади прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. А львівські активісти ВО "Свобода" організували пікет під Львівською обласною радою та скандували "Яценюка – у відставку!", "Геть злочинний уряд!" та "Яценюка – на нари!". 

Окрім цього під Верховної Радою зібралося понад три сотні людей, що вимагали відставки Яценюка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.