Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ДГХП "Сірка"

Середа, 17 лютого 2016, 12:13

Приватизувати українські держпідприємства дозволили усім, за винятком Росії

ДГХП "Сірка"

Верховна Рада ухвалила закон, що дозволить уряду розпочати приватизацію великих державних підприємств.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вчора, 16 лютого, на сесії Верховна Рада ухвалила законопроект №2319а-д про приватизацію великих державних підприємств. За це проголосували 252 народних депутати.

Новий законопроект скасовує обов'язковий попередній продаж на біржі 5-10% акцій підприємства до початку проведення конкурсу, а також забороняє брати участь у приватизації резиденту держави-агресора.

Зазначимо, Верховна Рада намагалася ухвалити цей законопроект ще з листопада 2015 року. Про необхідність ухвалення цього закону неодноразово заявляв міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

Уряд планував розпочати приватизацію великих підприємств з Одеського припортового заводу, а також виставити на приватизацію енергопостачальні компанії (обленерго) і енергогенерувальну компанію "Центренерго".

Нагадаємо, згідно із постановою уряду № 271 від 12 травня 2015 року, до переліку державного майна, що підлягає приватизації, було включено понад 300 об'єктів. Зокрема, шахти "Межирічанська", "Відродження", "Лісова", "Великомостівська", "Степова", "Червоноградська" та "Зарічна" ДП "Львіввугілля".

Такод у перелік входять також ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", ПАТ "Львівська вугільна компанія", ПАТ "ДТЕК Західенерго", Державне підприємство "Львівське", "Новояворівське державне підприємство "Екотрансенерго", "Новороздільське державне гірничо-хімічне підприємство "Сірка", ПАТ "Укрсоцбанк" та ПАТ "Укрбізнесбанк". Щодо останніх, то уряд планує продати не менше 20% акцій цих двох держбанків та профілювати їх діяльність.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.