Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

контроль на кордоні

dt.ua

Середа, 17 лютого 2016, 12:53

Австрія створює 12 пунктів пропуску на кордоні з Італією та Словенією

контроль на кордоні

Нові заходи, які запроваджує на кордонах Австрія, можуть зупинити дію Шенгенської зони. 

Про це повідомляє Euronews.

Австрійський уряд оголосив, що посилює контроль на півдні країни. Зокрема, буде створено 12 пропускних пунктів на кордоні з Італією, Словенією та Швейцарією.

На кожному з них збираються обладнати по 4 етапи захисту. Європейські перевізники кажуть, що ці заходи збільшать перетин кордону на години.

Зокрема, етапи захисту передбачають перевірку документів і транспорту, а також створення спеціальних загонів, що матимуть справу з тими, хто чинить силовий опір.

Також Австрія має намір запровадити щоденну квоту на мігрантів, яких впускатиме в країну. А загалом прагне сповільнити потік біженців у країну.

Зазначимо, більша частина шукачів притулку прибувають до Австрії зі Словенії, зокрема, через перехід Шпільфельд. Там уже спорудили загорожу завдовжки у майже 4 км.

Нагадаємо, у січні Австрія тимчасово відмовилася від безвізового режиму та розпочала запроваджувати контроль на кордонах через кризу з біженцями. Тоді є міністри юстиції і внутрішніх справ країн Європейського союзу звернулися до Єврокомісії з проханням надати їм право контролю над своїми національними кордонами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.