Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

маршрутки

Четвер, 18 лютого 2016, 12:55

Верховна Рада виділила кошти на компенсацію перевезення пільговиків

маршрутки

Верховна Рада перерозподілила 1,9 млрд гривень на компенсацію пільгового проїзду окремих категорій громадян в 2016 році.

Сьогодні, 18 лютого, Верховна Рада України ухвалила закон №4024 "Про внесення змін до додатків № 3 та № 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг".

Цей законопроект підтримали 245 народних депутатів.

Згідно із законом, передбачена з держбюджету місцевим бюджетам субвенція на надання пільг, на послуги зв'язку і компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян обмягом понад 1,9 млрд грн за рахунок коштів субвенцій з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг і житлових субсидій населенню, на оплату електроенергії, газо- і водопостачання.

"Під час розгляду урядових законопроектів парламент ухвалив рішення про збереження в законодавстві права на пільговий проїзд громадян за рахунок державного бюджету. У законі про держбюджет-2016 відповідних витрат у вигляді субвенцій з держбюджету не були передбачені. Внаслідок цього гарантовані державою громадянам соціальні пільги не були забезпечені фінансовими ресурсами", – йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо, 1 лютого перевізники Львівщини вирішили до 1 квітня в межах області возити безкоштовно лише учасників АТО та членів сімей загиблих бійців через те, що у держбюджеті не було передбачено коштів на пільгові перевезення пасажирів. У Львівській міськраді такий вчинок перевізників назвали незаконним та наголосили, що не відмовляли пільговикам у безкоштовному перевезенні.

Разом з цим у бюджеті Львова на 2016 рік було передбачено 10 мільйонів гривень перевізникам на компенсацію за безкоштовний проїзд, а у Верховній Раді затвердили законопроект, згідно з яким Львівщина отримає 87 мільйонів гривень на перевезення пільговиків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.