Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

епідемія грипу

te.20minut.ua

Четвер, 18 лютого 2016, 13:04

Від грипу та ГРЗ загинуло 313 українців

епідемія грипу

Станом на 18 лютого в Україні від грипу та ГРВІ загинуло 313 людей, а загалом перехворіло понад 3,8 млн українців.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

За оперативними даними МОЗ України та Держсанепідслужби України, з початку епідемічного сезону, а саме з 28 вересня минулого року, в Україні зареєстровано більше 3,8 млн хворих на грип та ГРВІ.

Загалом перехворіло 9,6% українців, а із загальної кількості захворілих 61% становлять діти віком до 17 років. 

З початку епідемічного сезону було зареєстровано 313 підтверджених смертей від грипу, з них 5 дітей віком до 17 років. Найбільша кількість смертей спостерігається в Одеській області – 40, в Києві – 37, а на Львівщині – 18 випадків.

За медичною допомогою своєчасно звернулася лише третя частина померлих, а проведений аналіз загиблих показав, що всі вони не мали щеплень проти грипу.

Зазначимо, з початку епідемічного сезону вакциновано проти грипу 125 665, що становить 0,32 % від загальної кількості населення, з них діти до 17 років – 21 %. Вакцинація здійснювалася в основному за рахунок місцевих бюджетів.

Нагадаємо, станом на 16 лютого в Україні від грипу та ГРВІ загинули 289 хворих. Міністерство охорони здоров'я констатувало епідемію грипу в Україні наприкінці січня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.