Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

ua.112.ua

Четвер, 18 лютого 2016, 13:43

Євромайданівцям призначили спеціальні пенсії

Верховна Рада

Верховна Рад передбачила призначення пенсії українцям, які отримали інвалідність у ході Революції гідності, незалежно від стажу.

Сьогодні, 18 лютого, Верховна Рада України ухвалила закон №4022 "Про внесення змін до статті 32 закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення начення пенсій особам, які стали інвалідами внаслідок поранення, каліцтва, контузії або інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі в "Революції гідності".

Цей законопроект підтримали 245 народних депутатів.

Відтак, якщо інвалідність була отримана в результаті поранення, контузії чи інших ушкоджень здоров'я в ході "Революції гідності", і людина звернулася за медичною допомогою в період із 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року, то пенсія з інвалідності призначається незалежно від наявності страхового стажу.

Також у законопроекті наголошується, частина осіб, які стали інвалідами внаслідок участі у Революції Гідності, досить молодого віку i не мають необхідного стажу. У результаті майже третина iз них не змогли отримати підвищену пенсію, а й далі отримують державну соціальну допомогу, яка не перевищує мінімальну пенсію –1074 грн.

Нагадаємо, у листопаді Верховна Рада призначила пенсії у зв'язку із втратою годувальника членам сімей загиблих євромайданівців, а нещодавно прийняла закон про посилення соцзахисту членів сімей загиблих учасників АТО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.