Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ходорів

Google maps

Четвер, 18 лютого 2016, 17:58

Мешканці Грусятич хочуть покинути об'єднану громаду: Ходорівська мерія судитиметься

Ходорів

Ходорівська міськрада подала в суд на Грусятицьку сільську раду, яка хоче покинути новостворену Ходорівську об'єднану громаду. 

Як повідомили мешканці Ходорова, Ходорівська міська рада подала до суду на Грусятицьку сільську раду щодо визнання протиправним на скасування рішення Грусятицької сільради щодо виходу із Ходорівської територіальної громади.

Зокрема, 31 липня минулого року Грусятицька сільрада надала згоду на об'єднання з навколишніми селами у Ходорівську територіальну громаду. У вересні Ходорівська міськрада долучила до майбутньої об'єднаної громади ще декілька навколишніх сіл та звернулася до Львівської ОДА з проханням офіційно зареєструвати громаду.

Однак, на початку цього року мешканці Ліщина й Грусятич виступили проти об'єднання з Ходорівською громадою і заявили, що не хочуть приймати участь у виборах цієї територіальної громади. У результаті 1 лютого цього року Грусятицька сільрада скасувала своє попереднє рішення про приєднання до Ходорівської територіальної громади.

Відтак, рішення прийматиме Жидачівський районний суд області, який відбудеться 22 лютого.

Нагадаємо, Ходорівську територіальну громаду зареєстрували 10 вересня 2015 року. Як затвердила ЦВК, вибори у Ходорівську об’єднану громаду відбудуться 27 березня, а 28 лютого тут стартують перші вибори старост. 

Загальна чисельність виборців Ходорівської міської об’єднаної територіальної громади становить понад 20 тисяч осіб: до неї увійшли місто Ходорів і 41 село.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.