Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

7dniv.info

П'ятниця, 19 лютого 2016, 11:17

Верховна Рада закріпила зарплати посадовцям Нацагентства

Верховна Рада

Верховна Рада прийняла зміни щодо діяльності Національного агентства України, які необхідні для отримання безвізового режиму з ЄС.

Вчора, 18 лютого, Верховна Рада ухвалила закон №4056 щодо удосконалення засад діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Закон розроблено з метою запровадження ЄС безвізового режиму для України.

Цей законопроект підтримали 237 народних депутатів.

Відтак, Нацагентство відтепер не лише зберігає активи, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, але й може вільно ними розпоряджатися.

Крім того, передбачається закріпити розміри посадових окладів працівників Нацагентства. Наголошується, що таке рішення стане додатковою гарантією їхньої незалежності, а також усунути внутрішні технічні неузгодженості між положеннями цього закону.

Зазначимо, окрім цього закону, у пакет законопроектів, які необхідно прийняти для безвізового режиму з ЄС, входять: закон №2541а про внесення змін до Кримінального та Цивільного процесуального кодексів України, який нардепи прийняли у листопаді 2015 року; закон №2542а про обмеження повноважень СБУ щодо розслідування кримінальних проваджень у сфері національної безпеки, який прийняли у листопаді 2015 року; закон №2540а щодо підстав арешту майна.

Також у листопаді Верховна Рада прийняла поправки до закону про трудовий кодекс щодо заборони дискримінації за сексуальною орієнтацією. Цей законопроект виносився на голосування 10 листопада, проте депутати його провалили: не підтримали правку про антидискримінацію, що було однією із вимог ЄС для впровадження безвізового режиму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.