олександр ковальчук,  17 липня 2012

Вулканізація "Свободи"

Фаріон так рветься у бій на тему: "Репресії щодо свободівців", що навіть не чекає свого побратима Михальчишина та посестру Сех.

Своїм філологічним цунамі вона змітає з горизонтів України усіх цих істот, які надумали своїми недалекими мізками закриміналити таких близьких до народу опозиціонерів та захисників української мови.

Усі ці: матолки, хруні, стукачі, лакеї, раби, деструктивні елементи – лише стають у її кулеметну чергу, щоб ураганно вилетіти не лише з лінгвістичних уст, але й з території неньки-України.

Недаремно Михальчишин згодом пообіцяє усім вище перерахованим персонажам, якщо, звичайно, Бог дасть, праведне воздаяння від народних депутатів: Ірини Фаріон та Ірини Сех. Ірина Сех аж на мить виявиться негідною такої почесної місії, але й вона згодом обіцятиме повісити кожну ненависну пику, яка здала захисників української мови, на кожному стовпі у кожному селі.

Михальчишин-Кибальчиш так впевнений у такому нардепному воздаянні, що просить громаду ще день простояти і ніч протриматися, а там вже полюбе любе сонечко усіх радісно зустріне біля входу у Верховну Раду.

Сех місцями у дуже великому шоці від заяв Михальчишина та Фаріон. Коли Фаріон так впевнено стає на оту хитку ліберастичну стежину гендерної рівності та уклінно просить говорити не про переслідування жінки чи чоловіка у жорстокому пацанячому світі, а про переслідування вільної людини, то Сех добре розуміє, що не зможе отак славетно проповідувати рівність усіх у Христі. Хоча, як Фаріон, і як жінка – вона також знає куди вдарити при потребі більш рівнішому персонажеві гендерної рівності.

Сех трохи ніяковіє на тлі обабічних велетів духу з бізнесовими проблемами свого чоловіка. Усі її топазні переслідування якось так загублюються у їх революційному гарті.

Що таке її домашній бізнес на тлі протистояння вічних цінностей з комахами-одноденками? Велети незабаром проснуться від віковічного сну і рознесуть нафіг шарашкіну контору Януковича. Раби не можуть протистояти вільним людям і усім цим матоличам-стукачам з другого поверху та лакеям Костюка прийде цілковита хана.

Між моментами, коли Фаріон та Сех розливаються своїми майбутніми погрозами, Михальчишин встигає розповісти військову таємницю. Поки усі його улюблені речі знаходяться під домашнім арештом, він встигає розповісти про найстрашніше, що задумала окупаційна влада та її колаборанти.

Вчорашні патріоти та співаки калинових пісень, крикуни слави України та танцюристи гопака. Сусіди Михальчишина, Фаріон та Сех. Можливо, що навіть й їх однокласники та одногрупники.

Усі ці деструктивні елементи, в існуванні яких винна не Партія регіонів, а система, задумали нейтралізувати усі радикальності Фаріон та Сех. Їм, як єдиним переможницям на своїх округах, задумали підрізати крила у мить їх найбільшого кар'єрного злету – за мить до урочистого оголошення їх нардепками.

Кандидати від окупаційної влади та закамуфльовані представники від псевдоопозиції замислили вкинути у суспільну думку хвилю фіктивного компромату, де Сех стане контрабандисткою, Фаріон – секретарем райкому комсомолу, а Михальчишин – словенським шпигуном.

Але юний Михальчишин-Кибальчишин впевнений, що Галичина – це не якийсь там заповідник українофобії і уся громада гуртом стане на захист захисників своїх інтересів та її української мови від окупантів та колаборантів. Тому що всі їхні членистоногі зусилля – то повна прутня з наголосом на останньому складі.

ВІДЕО

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.