Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

bbc.com

П'ятниця, 19 лютого 2016, 12:50

Австрія запроваджує квоти на біженців

біженці

Австрія заявила, що запровадить квоти на кількість мігрантів, яким буде дозволено щодня перетинати її кордони.

Про це повідомляє Euronews.

Зокрема, влада країни дозволятиме не більше, ніж 3200 біженцям входити до Австрії, а також обмежить розгляд заявок на отримання притулку до 80 на день.

Зазначимо, це рішення викликало критику Єврокомісії, яка вважає, що цей крок, ймовірно, не відповідає європейському законодавству.

Наразі органи поліції Македонії, Сербії, Хорватії, Словенії та Австрії домовилися про спільну реєстрацію біженців, які перетинають кордон з Греції до Македонії.

Мета процесу – реєструвати біометричні дані та визначати, чи походять ці люди з небезпечних для життя країн, на кшталт Сирії, Іраку чи Афганістану.

Мігрантам не надаватимуть статусу шукачів притулку у Македонії, натомість допомагатимуть із транспортом.

Балканські країни прагнуть залучити до процесу реєстрації мігрантів Болгарію та Албанію, аби створити універсальну базу даних.

Нагадаємо, нові заходи, які запроваджує на кордонах Австрія із стримання потоку біженців, можуть зупинити дію Шенгенської зони. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.