Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вітрини львівських магазинів

П'ятниця, 19 лютого 2016, 16:08

У Львові магазини змусять забрати алкоголь із віконних вітрин

вітрини львівських магазинів

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міськради вирішив заборонити оформлення вітрин продукцією алкогольних, слабоалкогольних напоїв у стаціонарних об'єктах торгівлі та МАФах.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

«В Україні заборонена реклама алкогольних і слабоалкогольних напоїв, а якщо така продукція виставлена на вітрини магазинів, то це вже є певним елементом реклами. Тому ми будемо звертатися до всіх контролюючих служб, які можуть реагувати на такі речі», – розповіла директорка департаменту економічної політики Львівської міськради Ірина Кулинич.

Незважаючи на те, що ухвалене рішення має рекомендаційний характер, воно змусить власників магазинів та малих архітектурних форм прибрати алкогольні і слабоалкогольні напої з вітрин.

Якщо МАФи не приберуть алкоголь із віконних вітрин, то міськрада проводитиме процедуру відкликання паспорту об’єкту, адже якщо такого не буде, то їхня діяльність стане незаконною.

«Стаціонарні об’єкти торгівлі ми будемо переконувати спільно з правоохоронними органами, з фіскальними службами, з районними адміністраціями, аби вони змінили свої віконні вітрини, а якщо ж магазини цього не зроблять – їм виписуватимуть штрафи», – наголосила Ірина Кулинич.

Рішення набере чинності, коли його підпише міський голова Львова Андрій Садовий.

Додамо, з 2013 року виконком заборонив магазинні вивіски з написами «алкоголь», проте цю вимогу дотепер ігнорують деякі суб’єкти підприємницької діяльності.

Відтак, Ірина Кулинич пояснила: якщо зовнішня вивіска об’єкту торгівлі незапатентована і має елементи реклами алкоголю, то власникові потрібно буде її демонтувати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.