Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

m-voyage.ru

Середа, 18 липня 2012, 09:33

Українці все ж таки можуть отримати італійську візу, але лише у візовому відділі посольства

Затримка з оформленням тиристичних та ділових вiз є лише у вiзовому центрi, а відділ посольства Італії в Україні (Киїів) продовжує видавати вiзи українцям. Про це повідомило Мiнiстерство закордонних справ України.

"Iнформацiя, поширена ЗМI, про те, що Iталiя призупинила видачу дiлових i туристичних вiз громадянам України, є неточною й потребує коригування. Затримка в отриманнi туристичних вiз є, але це стосується лише вiзового центру, з яким працює посольство Iталiї", - розповiв секретар МЗС України Олександр Дикусаров. 

Вiн пояснив, що для отримання вiз громадяни України можуть звертатися до вiзового вiддiлу посольства Iталiї в Українi, який продовжує свою роботу й "робитиме все можливе для забезпечення належного прийому документiв i видачi вiз подорожуючим українцям".

О.Дикусаров повiдомив, що, за iнформацiєю сайта Посольства Iталiї в Українi, для подачi документiв на отримання вiзи громадянину України необхiдно звернутися до вiконця вiзового вiддiлу консульської канцелярiї в днi прийому або до вiзового вiддiлу Посольства Iталiї в Українi або до вiзового центру Iталiї.

Водночас на сайтi Посольства Iталiї в Українi зазначено, що звертатися до послуг вiзового центру Iталiї необов'язково. "Тому важливо розумiти, що громадяни України можуть звертатися безпосередньо до посольства Iталiї в Українi для отримання вiзи", - сказав прес-секретар МЗС.
Крiм того, за його словами, у вiвторок вiдбулася зустрiч заступника мiнiстра закордонних справ України з послом Iталiї в Українi. Сторони, зокрема, обговорили питання видачi вiз громадянам України.

"Iталiйська сторона запевнила нас у тому, що робитиме все для видачi вiз українцям вчасно, вiдповiдно до графiка", - наголосив О.Дикусаров.
Вiн також навiв статистичнi данi з видачi вiз Посольством Iталiї в Українi: у 2011 роцi було видано на 2 тис. вiз бiльше, нiж у 2010-му, загальна цифра становила 45 тис. вiз, половину з них видано безкоштовно.

"Ми запевняємо, що надалi триматимемо цю ситуацiю на контролi, але важливо для громадян розумiти, як вони мають подавати свої документи й куди вони можуть подавати", - зазначив О.Дикусаров.

Як повiдомляється на сайтi вiзового центру Iталiї в Києвi, консульство Iталiї в Києвi призупинило видачу туристичних i бiзнес-вiз громадянам України через надмiрне збiльшення кiлькостi заявок.

Джерело: Інтерфакс

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.