Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці

hromadske.tv

Понеділок, 22 лютого 2016, 12:26

У ЄС ввели нові обмеження для біженців

біженці

Європейські країни, які опинилися на шляху нелегальних мігрантів, запроваджують дедалі більше обмежень на пересування і прийом шукачів притулку.

Про це повідомляє Euronews.

Зокрема, Македонія, оголосила, що відтепер не пропускатиме через свій кордон з Грецією афганістанців і залишить "зелене світло" тільки для громадян Сирії та Іраку, здатних засвідчити свою особистість документами.

Наразі грецькі прикордонники повідомляють про кілька тисяч афганців, які зібралися біля КПП на кордоні з Македонією. У Скоп‘є тим часом перекладають відповідальність на сусідню Сербію, куди потім прямували мігранти: Белград теж припинив пускати афганців.

З македонського боку кордону з Сербією новозбудований пункт реєстрації мігрантів в Куманово в минулі вихідні лишався порожнім. Поруч з табором розташувалася група громадян Афганістану, які застрягли між реєстраційним пунктом і кордоном, через який їх не пускали серби.

У свою чергу Австрія оголосила про посилення військової присутності на своїх кордонах. Ще 19 лютого влада у Відні заявила про запровадження жорсткої квоти шукачів притулку – не більше 80 осіб на день. Це рішення розкритикували єврочиновниками в Брюсселі.

Нагадаємо, нові заходи, які запроваджує на кордонах Австрія із стримання потоку біженців, можуть зупинити дію Шенгенської зони. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.