Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Національна поліція України

Понеділок, 22 лютого 2016, 12:15

На Львівщині голова сільради на махінаціях із землею заробив півмільйона

Національна поліція України

Правоохоронці в одному з районів Львівщини викрили голову сільської ради, що незаконно вилучав державні землі.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, голова сільради свідомо видав громадянам фіктивні документи на три земельні ділянки загальною площею один гектар для будівництва житлових та господарських будівель.

А під час виготовлення технічної документації із землеустрою, у ці документи вносили недостовірні дані щодо розташування ділянок.

Згідно з документацією, яку виготовляв голова сільради, всі земельні ділянки були розташовані у межах населеного пункту, проте насправді вони не належали до згаданих меж.

Більше того, всі ділянки входили до земель сільськогосподарського призначення, а тому їх не могли виділяти громадянам для будівництва й обслуговування житлових будинків.

Також у ході досудового слідства було встановлено, що громадяни отримували липові довідки стосовно здійснення землекористування, акти встановлення й узгодження меж земельних ділянок та акти приймання-передачі межових знаків на зберігання.

Відтак, голова сільради здійснював махінації із державною землею, а громадяни оформлювали на них право власності. Державі було завдано збитків на суму понад  півмільйона гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження. На зловмисника чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.