Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

vsenovosti.in.ua

Середа, 18 липня 2012, 10:21

Михальчишин пообіцяв блокувати ініціативи чиновників Львівської ОДА

Депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Юрій Михальчишин розповів, що опозиційні сили Львівщини планують блокувати ініціативи працівників Львівської облдержадміністрації. Про це він повідомив вчора, 17 липня, на прохання журналіста «Варіантів» пояснити, що означає термін «повна обструкція» щодо представників влади на Львівщині в оприлюдненій 6 липня резолюції місцевих опозиційних сил.

За словами Михальчишина, обструкція передовсім стосуватиметься оцінки діяльності перших осіб області – голови Львівської ОДА та його заступників.

«Ми розуміємо, що опозиційна більшість у Львівській облраді не може сконтактувати з цими людьми, вони не можуть бути сприйняті Львівщиною як представники громади. Вони повинні опинитися в інформаційному та політичному вакуумі, їхні ініціативи, якщо вони не стосуються якихось технічних, бюджетних питань, мають блокуватись на сесіях обласної ради. Відповідно, вони повинні відчувати себе тут ізгоями і розуміти, що громада Львівщини їх тут не сприймає», - розповів Михальчишин.

Також «свободівець» наголосив, що виконавча гілка влади є тимчасовим явищем на Львівщині, губернатор повинен відчувати себе тут не намісником бога на землі, а тимчасовою і технічною фігурою.

Нагадаємо, нещодавно опозиційні сили Львівщини оприлюднили резолюцію віче-протесту, який відбувся у Львові 6 липня у зв’язку з ухваленням законопроекту «Про засади державної мовної політики». У резолюції заявлялось про те, що, попри згортання акцій протесту, опозиційні сили не припиняють «своїх дій повної обструкції регіональним поплічникам на Львівщині».

Позиція опозиційних політичних партій була обумовлена тим, що Львівська ОДА висловилася на підтримку ухвалення ВРУ закону про державні засади мовної політики в Україні. Як аргумент опозиція наводить фотокопію документа, оприлюдненого у львівських ЗМІ. У Львівській ОДА документ назвали фальшивкою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.