Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ліки

volynnews.com

Понеділок, 22 лютого 2016, 17:30

Онкохворі Львівщини зможуть контролювати наявність ліків в онлайн-режимі

ліки

Відтепер онкохворі пацієнти зможуть контролювати на Львівщині й по всій Україні в онлайн-режимі наявність ліків, що були закуплені за державні кошти.

Про це повідомила прес-служба Центру протидії корупції.

Центр протидії корупції розробив систему «Ліки-контроль», за допомогою якої онкохворі матимуть нагоду не лише відстежувати наявність закуплених державою ліків.

Більше того, людина, яка придбала ліки за власний кошт, зможе перевірити, чи цей препарат не перепродається недобросовісними медиками – завдяки спеціальному коду партії, вказаному на упаковці.

«На сайті розміщено перелік препаратів, які держава закуповує для онкохворих за бюджетний кошт. Кожен з цих препаратів має видаватися в лікарнях безкоштовно. На сайті знаходиться 112 унікальних найменувань препаратів для дорослих та дітей, а також інформація про їх наявність у 76 лікарнях 24 регіонів України» – розповіла член правління Центру протидії корупції Олександра Устінова.

За даними Національного Канцер-реєстру станом на 31 грудня 2014 р. кількість онкохворих, що перебували на обліку у Львівській області, становила майже 60 тисяч осіб, серед яких 417 неповнолітніх. Втім, як стверджують лікарі, на сьогодні ця ситуація особливо не змінилась.

«Наші волонтери особисто стикалися з тим, що медичний персонал перепродував ліки, куплені нашим благодійним фондом для хворих дітей. На жаль, є велика кількість нечистих на руку посадовців та лікарів, які перепродають ліки, які повинні видаватися пацієнтам безкоштовно», – зауважила член благодійного фонду «Таблеточки»  Ірина Литовченко.

Відтак, система збирає інформацію про кількість та розподіл у регіонах ліків, закуплених за державний кошт для онкохворих, моніторить та оновлює залишки препаратів у лікарнях.

За допомогою сайту, сподіваються творці, вдасться протидіяти перепродажу онкохворим пацієнтам ліків, що вже були закуплені за державний кошт.

Також спеціально для випадків, коли лікарі відмовляють хворим у видачі безкоштовних ліків, активісти розробили форму, яку можна завантажити з сайту та надіслати до органів державної влади, вимагаючи надати інформацію щодо конкретних препаратів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.