Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кордон

dt.ua

Вівторок, 23 лютого 2016, 09:45

У Греції заблокували майже три тисячі біженців

кордон

Дедалі більше мігрантів з Афганістану опиняються заблокованими між Грецією та Македонією після того, як у Скоп‘є вирішили не пускати їх до країни. 

Про це повідомляє Euronews.

Зазначимо, уже кілька днів прохід дозволено лише сирійцям та іракцям. Аналогічне рішення ухвалила і Сербія, куди шукачі притулку йдуть, аби потрапити далі у Західну Європу.

За даними поліції, на кордоні між Грецією і Македонією наразі перебувають близько 2,5 тис. шукачів притулку.

Шансів продовжити свій шлях до Європи у них дедалі менше – напередодні Словенія оголосила, що відправляє на кордон армію, аби контролювати міграційні потоки. Чорногорія заявила про повне закриття кордонів для мігрантів.

Тим часом на грецькому узбережжі, куди мігранти прибувають морем, через погану погоду новоприбульців трохи поменшало. Менше з тим, лише за минулий місяць Греція прийняла 68 тис. шукачів притулку.

Нагадаємо, з початку року європейські країни, які опинилися на шляху нелегальних мігрантів, запроваджують дедалі більше обмежень на пересування і прийом шукачів притулку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.