Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Західенерго

lada.fm

Вівторок, 23 лютого 2016, 12:31

Західенерго сплатить вісім мільйонів за екологію

Західенерго

Львівська прокуратура наполягла на стягненні більше 8 млн грн до бюджету через порушення компанією природоохоронного законодавства.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, забезпечено участь у розгляді господарським судом Львівської області позову Державної екологічної інспекції у Львівській області про стягнення з ПАТ «ДТЕК Західенерго» понад 8 млн грн збитків, завданих внаслідок порушення природоохоронного законодавства.

Як зазначили у прокуратурі, суд зобов’язав товариство відшкодувати кошти на користь державного, обласного та місцевого бюджетів.

Зазначимо, до прийняття цього рішення результати перевірки екологічної інспекції ПАТ «ДТЕК Західенерго» оскаржувались в окружному адміністративному та апеляційному судах Львівщини, однак в задоволенні позовів було відмовлено.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року суд не задовільнив позов компанії Ігоря Коломойського щодо визнання недійсним договору купівлі-продажу понад 45% акцій «Західенерго». Основний пакет акцій ПАТ «Західенерго» належить компаніям DTEK Holdings Limited (Кіпр, 45,1%) та DTEK Energy B.V. (Нідерланди, 27,1%) Ріната Ахметова, а держава контролює 25%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.