Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

посвідчення водія

autopalace.com.ua

Середа, 24 лютого 2016, 11:12

Відтепер отримати посвідчення водія стало простіше

посвідчення водія

Уряд зменшив кількість документів, необхідних для отримання посвідчення водія.

Про це йдеться у постанові уряду №88 від 11 лютого 2016 року "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 р. № 340 і від 20 травня 2009 р. № 487".

Відтак, уряд спростив документообіг під час навчання водіїв транспортних засобів і зменшив кількість документів, що подаються до територіальних органів з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ для отримання посвідчення водія.

Зокрема, відтепер при обміні водійського посвідчення не потрібно надавати фотокартки, а під час практичних навчань на курсах водіїв більше не потрібні подорожні листи.

Крім того, при поданні документів на навчання тепер надаватиметься одна фотокартка замість трьох.

Як йдеться у постанові, "прийняття документу дозволить привести постанови уряду від 8 травня 1993 р. № 340 і від 20 травня 2009 р. № 487 у відповідність до Законів України "Про автомобільний транспорт" та "Про дорожній рух".

Нагадаємо, у 2015 році Україна та Італія підписали угоду про взаємне визнання та обмін посвідчень водія: відтепер непотрібно отримувати водійське посвідчення Італії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.