Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лісоматеріали

lv.sfs.gov.ua

Середа, 24 лютого 2016, 16:09

На Львівській митниці викрили незаконний експорт лісоматеріалів

лісоматеріали

Підприємець намагався незаконно експортувати понад 18 м³ пиломатеріалів з дуба до Литви.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДФС у Львівській області.

Зокрема, 23 лютого у зону митного контролю на виїзд з України прибула вантажівка, згідно із документами, підприємець з Тернопiльщини на адресу литовського підприємства переміщував «Пиломатеріали необрізні з дуба» загальним об'ємом 18,3 м³.

Митники провели експертного дослідження товару, у результаті якого встановили, що згідно з сертифікатом про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій та наближеного об'ємного виходу можливо отримати всього 12,780 м³, а не 18,3 м³.

Також розмірні характеристики пиломатеріалів за шириною та довжиною не відповідали задекларованим. Зокрема, дошки були завширшки понад 50 см, довжиною 310 см, відтак, вони не могли бути виготовлені з круглих лісоматеріалів, як подано в сертифікаті походження, максимальний діаметр яких становить 47 см та довжина 300 см.

Наразі на підприємця складено протокол про порушення митних правил, товар затримано і передано на склад митниці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.