Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

dw.com

Середа, 24 лютого 2016, 16:36

В Угорщині відбудеться референдум щодо біженців

біженці

Угорщина проведе референдум з питання європейських квот на розподіл мігрантів.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, прем‘єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував провести в країні референдум з питання європейських квот на прийом мігрантів.

Зазначимо, раніше Віктор Орбан неодноразово заявляв, що політика Брюсселя в галузі боротьби з міграційною кризою провалилася.

Наразі Угорщина виступає проти запровадження обов‘язкових квот на розподіл мігрантів між країнами Європейського Союзу. Відповідна угода була укладена на саміті ЄС у вересні.

А у грудні Будапешт оскаржив рішення в Європейському суді.

Нагадаємо, 15 вересня, в Угорщині набули чинності нові міграційні правила, згідно з якими нелегальний перетин кордону – кримінальний злочин. Аби законно потрапити на територію Угорщини, біженці мають реєструватися на сербському боці кордону.

А 31 серпня Угорщина завершила будівництво 4-метрового паркану уздовж кордону із Сербією, звідки у країну проникають нелегальні мігранти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.