Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Четвер, 25 лютого 2016, 13:50

З 1 березня львів’яни більше платитимуть за електроенергію

Львів

З 1 березня ПАТ «Львівобленерго» вводить третій етап підвищення тарифів на електроенергію для населення.

Про це повідомив сьогодні директор з електропостачання ПАТ «Львівобленерго» Костянтин Ющак, передає кореспондент Варіантів.

За його словами, вартість електроенергії для кожного споживача визначатимуть за трьома основними градаціями споживання.

Відтак особи, що протягом місяця використовують до 100 кВт год світла платитимуть від 45 до 57 копійок. Споживачі до 600 кВт год оплачуватимуть від 79 до 99 копійок за 100 кВт. А особи, що за місяць витрачають більше ніж 600 кВт год змушені будуть платити від 148 до 156 коп за 100 кВт.

«Це не наша примха, це вимога Національної комісії з регулювання електроенергетики та комунальних послуг. І ми як законопослушні постачальники виконуємо ці вимоги», – розповів директор із маркетингу ПАТ «Львівобленерго» Андрій Скрипник.

Проте це не останнє підвищення тарифів на електроенергію. Наступне збільшення ціни за світло на львів’ян чекає вже у вересні, а згодом іще через рік – у березні 2017 року.

«Тариф для населення, що вступить у дію навесні 2017 року, буде фактично ще на 50% більшим від того, який ми вводимо зараз. Втім він дасть змогу повністю покривати собівартість виробітку та передачу електричної енергії», – зазначив Андрій Ситник.

Відтак у «Львівобленерго» рекомендують мешканцям встановлювати спеціальні лічильники, що регулюють тариф за зонами доби. Вартість таких приладів складає 1050 грн за однофазний лічильник та 2200 грн за трифазний.   

Нагадаємо, перше підвищення тарифу на світло Національна комісія з регулювання електроенергетики та комунальних послуг ввела в квітні 2015 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.