Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

franuk.com

Середа, 18 липня 2012, 12:48

«Леоні» не може домовитися з державою про автоматичне повернення ПДВ

Підприємство ”Леоні Ваерінг Системс ГмбХ” намагається домогтися від ДПСУ розв"язання проблеми автоматичного повернення ПДВ. Про це повідомила прес-служба ЛОО Партії регіонів.

 

"Леоні" втратило можливість автоматичного поверненням ПДВ на початку 2012 року через неповну зайнятість працівників та відповідне зниження розміру середньої заробітної плати 

«Через зменшення кількості замовлень на початку цього року завод «Леоні» змушений був працювати не на повну потужність. Для того, аби зберегти штат працівників, людей не скорочували, а перевели на неповний робочий тиждень. І це стало причиною зниження середньої заробітної плати на підприємстві, що призвело до технічних проблем із автоматичним поверненням ПДВ», – сказано у повідомленні.

Керівництво підприємства доповіло про свої проблеми з ДПСУ позаштатному раднику прем’єр-міністра, нардепу Василю Горбалю, який 16-17 липня перебував на Львівщині з робочим візитом.

У квітні 2012 року керівництво Леоні вже піднімало проблему втрати автоматичного відшкодування ПДВ перед керівництвом ДПСУ у Львівській області. Підприємство вважає, що податкова при визначенні права на автоматичне відрахування ПДВ повинна взяти до уваги те, що у попередні роки середня зарплата була значно вищою від мінімальної.

Згідно з Податковим кодексом, відшкодування ПДВ у автоматичному режимі можуть отримувати лише ті підприємства, де середня зарплата усіх працівників, як мінімум, у 2,5 рази перевищує мінімальну.

"Леоні" є міжнародним виробником і по­стачальником дроту, кабелю та кабельних мереж для автомобільної промисловості, а також авіації, морської, медичної і побутової техніки.

ТзОВ «Леоні Ваерінг Системс УА ГмБХ» працює на території Стрийського району в селі Нежухів з 2003 року. Засновниками товариства є: ТзОВ “Леоні Борднетце Холдинг ГмБХ” (ФРН), ТзОВ “Леоні Борднетце Фервальтунге ГмБХ” (ФРН). 2012 року Леоні розпочало будівництво ще одного заводу у Бродівському районі Львівської області. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.