Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

блокада російських фур

svoboda.org.ua

Понеділок, 29 лютого 2016, 09:55

Свободівці продовжують блокувати російські фури у Стрию

блокада російських фур

ВО "Свобода" продовжує блокувати рух російських вантажівок на Львівщині, натомість Мінінфраструктури стверджує, що активісти не зупиняють транспорт – лише мирно протестують.

Про це повідомила прес-служба ВО "Свобода".

Відтак, 28 лютого свободівці не дали проїхати із московського напрямку шістьом російським вантажівкам. Також до акції долучилися місцеві активісти "Правого сектора", а поліція не перешкоджає блокувати ділянку траси у Стрию.

За словами керівника Львівської міської ВО "Свобода" Любомира Мельничука, вчора у Гамаліївці біля Львова зупинили ще 6 російських вантажівок. Машини простояли певний час і згодом розвернулися та поїхали назад у супроводі поліції.

Загалом, з початку акції активісти не пропустили 30 російських вантажівок.

Зазначимо, Мінфраструктури стверджує, що у місцях проведення акцій: біля контрольного пункту пропуску Доманово у Волинській області на кордоні з Республікою Білорусь і в районі кільцевої дороги Стрия, рух вантажівок з російськими номерами не блокується.

"В обох точках акції носять мирний характер в рамках чинного законодавства і не блокують рух транспортних засобів, оскільки такі дії можуть розцінюватися як кримінальні правопорушення. Ця інформація підтверджується повідомленнями Національної поліції та Служби Безпеки України, що виїжджали на місце", – повідомляють у прес-службі міністерства.

Нагадаємо, 26 лютого активісти  ВО "Свобода" розпочали блокувати російські фури, зокрема, у Стрию. Як заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, припинення транзиту транспорту – один з таких засобів, послідовно і системно підривати російську економіку.

Натомість міністр інфраструктури Андрій Пивоварський вважає, що блокування активістами переміщення вантажівок з російською реєстрацією матимуть лише негативні наслідки для країни. Зазначимо, раніше Нацполіція визначила транзитні маршрути руху російських вантажівок територією України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.