Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

медикаменти

ua.korrespondent.net

Понеділок, 29 лютого 2016, 10:46

Ліцензування імпорту ліків може повністю зупинити їх ввезення в Україну

медикаменти

З березня запрацює ліцензування імпорту лікарських засобів, яке може спричинити припинення імпорту певних категорій ліків.  

Про це йдеться в заяві Європейської бізнес асоціації.

Відтак, з 1 березня 2016 року мають набути чинності норми Ліцензійних умов з імпорту, виробництва, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, які перенесли ще з 2013 року для того, щоб вирішити, чи потрібно взагалі вводити ліцензування імпортних ліків, і якщо так, то в якому саме форматі.

"Але концептуально питання контролю якості лікарських засобів в Україні залишилося невирішеним. Так, не всі імпортери можуть укласти тристоронні договори між собою, виробником або постачальником та власником реєстраційного посвідчення. Інші ж положення містять дублювання із контролем якості ліків, що вже був проведений виробниками під час випуску продукції і підтверджений під час реєстрації ліків в Україні", – йдеться у заяві ЄБА.

У ЄБА відзначають, що чинне законодавство України являє собою бар’єр на шляху ввезення ліків в Україну, що призведе до того, що певні категорії ліків не зможуть бути ввезені до країни. Відтак, наголошують, що потрібно відтермінувати запровадження ліцензування імпорту до 1 березня 2018 року.

Нагадаємо, у 2015 році Міністерство охорони здоров'я планували позбавити функції закупівлі медикаментів, яка повинна перейти до новоствореного незалежного нацагентства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.