Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

референдум у Швейцарії

ua.euronews.com

Понеділок, 29 лютого 2016, 12:38

Референдум у Швейцарії не дозволив депортувати біженців-злочинців

референдум у Швейцарії

За результатами референдуму у Швейцарії проти автоматичної депортації іноземців, засуджених за злочини, висловилися майже 59% виборців.

Про це повідомляє Euronews.

Зокрема, депортацію підтримали лише у 6 регіонах, розташованих на кордонах з сусідніми країнами.

"Це дуже важливий день для нас, який підтверджує, що у Швейцарії діє верховенство права. Ми не покращили ситуацію з верховенством закону, але виборці змогли його захистити", – наголосила міністр юстиції Швейцарії Сімонетта Соммаруга.

Зазначимо, автоматично висилати іноземців, що скоїли злочини – не лише серйозні, а й менш тяжкі, пропонувала консервативна Швейцарська народна партія. Депортації, згідно з ініціативою, могли підлягати навіть діти мігрантів.

Опоненти посилення заходів щодо іноземців наполягали на тому, що в разі схвалення суперечливої норми вислання загрожувало б чверті населення Швейцарії. Саме стільки у цій країні складають мігранти. Також апелювали до вже існуючої норми закону, яка передбачає депортацію за скоєння злочину, але виключно за рішенням суду.

Нагадаємо, в Угорщині відбудеться референдум з питання європейських квот на розподіл мігрантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.