Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

Понеділок, 29 лютого 2016, 13:52

На Львівщині відбулися перші вибори старост у новоствореній громаді

об'єднані громади

У Тростянецькій об’єднаній громаді обрали сім старост: явка склала 60,5%.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Федір Алєйніков, 28 лютого відбулися перші вибори старост Тростянецької об’єднаної територіальної громади Миколаївського району.

За його словами перші на Львівщині вибори старост пройшли без порушень, а явка склала 60,5%: проголосувало 3170 виборців, які обрали 7 старост.

Відтак, обрали Бродківського, Красівського, Тернопільського, Липівського, Стільського, Демнянського і Закладського старост. Шестеро з обраних є безпартійними і мають вищу освіту, четверо старост – чоловіки, троє – жінки, наймолодшому старості 33 роки, а найстаршому – 62.

Нагадаємо, виборча комісія зареєструвала 16 кандидатів на посади семи старост Тростянецької об’єднаної територіальної громади на Миколаївщині, яку Львівська ОДА зареєструвала у вересні 2015 року. До громади увійшли такі села: Тростянець, Глухівець, Суха Долина, Бродки, Луб'яна, Стільсько, Велика Воля, Дуброва, Ілів, Мала Воля, Красів, Поляна, Тернопілля, Добряни, Демня, Липівка, Заклад.

Зазначимо, з усіх новостворених громад області лише 3 є відносно багатими, які мають достатні власні надходження – це Новокалинівська міська (Самбірський район), Тростянецька сільська (Миколаївський район) та Бабинська сільська (Самбірський район).

Окрім цього, на 27 березня призначені перші вибори депутатів і голови Ходорівської міської об’єднаної територіальної громади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.