Варіанти,  29 лютого 2016

Батьківщина підкорює Ходорів

Жидачівська Батьківщина визначилась з кандидатами до децентралізованої Ходорівської міськради.

Ходорівська міська територіальна громада зараз є найбільшою в Україні серед усіх децентралізованих, і хоча тут ще не до кінця вщухли пристрасті щодо приєднання двох сіл, але місцеві осередки політичних сил готуються до виборів.

27 березня в Жидачівському районі обиратимуть депутатів до Ходорівської міської ради Ходорівської міської об’єднаної територіальної громади. Вибори відбудуться у Ходорові та одинадцятьох сусідніх селах. Їх поділено на 34 виборчих округи.

Варіанти мали змогу побачити як Жидачівський районний осередок ВО "Батьківщина" делегував своїх кандидатів на перші у Львівській області вибори до міської децентралізованої громади.

Всеукраїнське значення конференції політсила аргументує на Facebook-сторінці обласної організації саме з огляду на те що це найбільша об’єднана територіальна громада України. До того ж міська організація "Батьківщини" заснована близько десяти років тому.

Сам Ходорів має неабияке значення на районному рівні, адже тут є довоєнний цукровий завод, з якого частина продукції за потреби перевозять у склади, які зараз є частиною держрезерву України. Іншими економічними важливими об’єктами є м’ясокомбінат, рибгосп, підприємства деревообробної промисловості, меблеві цехи.

Не дивно, що ходорівчани (як жителі міста районного значення) та жидачівці (як жителі районного центру) на ментальному рівні перебувають в антагонізмі. Хто зна, можливо саме завдяки децентралізації вдасться хоча б частково нівелювати наслідки цього явища.

Батьківщинівці провели конференцію у Ходорівському Палаці культури. Відчувається, що культура в місті є одним з пріоритетів: тут діють різні гуртки, які можуть похвалитись виступами на обласному телебаченні, поїздками за кордон. Старовинна будівля як ззовні так і всередині відремонтована кілька років тому.

Партійці з’їжджались заздалегідь, адже конференція є доброю нагодою обговорити план дій, майбутню виборчу кампанію, а також сфотографуватись для агіток.

Дуже відчувається партійна приналежність жінок, які одягнуті "за брендом" в червоне та біле.

Конференцію починає голова районної організації Володимир Площанський, він ознайомлює присутніх з порядком денним, далі відбувається те, заради чого всі сюди приїхали – оголошення кандидатів.

Сьогодні в кандидата Миколи Гамлія подвійне свято: окрім висунення ще й іменини, і з рук Михайла Цимбалюка він отримує партійний значок.

Голосування за кандидатів відбувається без обговорень, усі солідарні: під час голосування ніхто не має претензій, ніхто не голосує проти.

Далі слово бере Михайло Цимбалюк. Він розповідає про партійні справи на всеукраїнському та на місцевому рівні. Він пропонує поставити питання, і готовий на них відповісти.

Про одну з проблем пов’язану з закладенням бюджетних коштів в процесі децентралізації береться розповідати дворазовий голова Бережницької сільради Гнат Кухта.

Можливістю виступити користується ще один досвідчений партієць, дійсний депутат райради Володимир Ревер.

Після його виступу на правах господині голова Ходорівської міської організації ВО "Батьківщина" Марія Рожко, вона ж перший кандидат списку, дякує Михайлу Цимбалюку за підтримку та приїзд.

Попереду виборча кампанія, яка у сільській місцевості має свої особливості, і батьківщинівці перш ніж роз’їхатись, діляться досвідом один з одним. До того ж дві партії-конкуренти вже також провели свої районні конференції.

Як розповів Михайло Цимбалюк, вік місцевих партійців від 25 років до 60 років. Партія вже має експертів, які спільно з ними напрацьовуватимуть реальні до виконання пункти передвиборчої програми на округах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.