Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Пустомитівський район

uk.wikipedia.org

Понеділок, 29 лютого 2016, 18:09

Львів та Пустомитівський район лідирують за кількістю інвестицій на Львівщині

Пустомитівський район

Минулого року Львівщина отримала на 6,5% капітальних інвестицій більше, ніж у 2014 році: найбільше у Львові та Пустомитівському районі.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Зокрема, у січні-грудні 2015 року підприємствами та організаціями області було освоєно 11,8 млрд.грн капітальних інвестицій.

Найбільше капітальних інвестицій здійснено у Львові (5850,8 млн.грн). Також значні обсяги освоєні у Пустомитівському (5,8% від загального обсягу), Яворівському (4,3%), Стрийському (3,6%), Городоцькому та Кам’янка-Бузькому (по 3,5% у кожному) районах.

Переважну частку капітальних інвестицій становили інвестиції у матеріальні активи (97,3%). З них у житлові будівлі спрямовано майже третину усіх інвестицій, нежитлові будівлі –14,7%, інженерні споруди –14,2%. На придбання машин, обладнання, інвентарю та транспортних засобів витрачено 26,7% усіх вкладень. У нематеріальні активи направлено 2,7% капітальних інвестицій.

Промислові підприємства Львівщини здійснили 28,9% від обласного обсягу інвестицій. За видами промислової діяльності значні інвестиції освоїли підприємства з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (818,3 млн.грн), з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (488,5 млн.грн), машинобудування (483,4 млн.грн), текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів з шкіри (283,5 млн.грн), з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (298,5 млн.грн).

Вагомою була частка капітальних інвестицій, здійснених у оптову та роздрібну торгівлю (7%), державне управління й оборону, обов’язкове соціальне страхування (6,9%), транспорт, складське господарство, поштову та кур’єрську діяльність (6,6%), сільське, лісове та рибне господарство (4,9%).

Скоротили обсяги інвестування підприємства з тимчасового розміщування й організації харчування, які спрямували у свій розвиток 197,4млн.грн (1,7% від загальнообласного обсягу капітальних інвестицій), а також організації, що здійснюють операції з нерухомим майном (595,3 млн.грн, або 5%).

Інвестиції, спрямовані у соціальну сферу області, хоча і зросли, залишаються незначними – 2,1% від загального обсягу. Так, установами охорони здоров’я та надання соціальної допомоги здійснено 115,9 млн.грн капітальних інвестицій, організаціями освіти –76,0 млн.грн, сфери мистецтва, спорту, розваг та відпочинку – 56,2 млн.грн.

На будівництві житла у 2015 роціосвоєно 3512,7 млн.грн, що на 4,4% меншеу порівнянні з попереднім роком. 30% цих коштів  інвестовано населенням у будівництво індивідуальних житлових будинків.

Нагадаємо, з початку року інвестиції в економіку області здійснили компанії з 25 країн світу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.