Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЛНУ ім. Івана Франка

Вівторок, 1 березня 2016, 10:29

Львівські студенти і викладачі не отримують стипендій та зарплат

ЛНУ ім. Івана Франка

Міністерство фінансів затримує виплати стипендій та зарплат у вишах через незатверджений Паспорт бюджетної програми.

Про це повідомляє інформаційно-аналітичний портал "Вища освіта".

Відтак, на сьогоднішній день Міністерством фінансів не затверджений Паспорт бюджетної програми, у зв'язку з чим призупинені виплати стипендій, заробітних плат та інші фінансові операції вишів, які перебувають у відомстві Міністерства освіти і науки України.

Зазначимо, для нарахування стипендій і зарплат виші надали всі необхідні документи до Державного казначейства України, але казначейство повернуло їх, оскільки до сьогоднішнього дня Міністерством освіти і науки та Міністерством фінансів не затверджений Паспорт бюджетної програми. У результаті цього виплата стипендії не проводиться і буде виконана після затвердження Паспорту бюджетної програми.

Використання державних коштів відбувається відповідно до Паспорту бюджетної програми, який затверджується спільним наказом Міністерства освіти та Міністерства фінансів. 

Також, як зазначила вчора перша заступниця Міністра освіти і науки Інна Совсун, міністерство розробило рішення, на основі якого змінюються правила фінансування університетів в Україні.

За її словами, запропонована нова модель фінансування містить кілька компонентів. Один з них – це фінансування університетів на основі минулорічних показників. Також необхідно розробити індикатори – показники, що базуються на результатах навчання найкращих студентів та можливості студентів вирішувати, до якого університету їм піти навчатися.

"Стипендію отримуватимуть соціально вразливі категорії студентів, а також найкращі студенти. Однак, не може бути 75% найкращих студентів, бо це профанує саму ідею – найкращий студент", – наголосила Інна Совсун.

Один із варіантів підтримки осіб, що навчаються – це надання кредитів на покриття видатків, пов’язаних з навчанням.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.