Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Вівторок, 1 березня 2016, 12:40

Порошенко посилив захист журналістів

Петро Порошенко

Петро Порошенко підписав закон щодо удосконалення захисту професійної діяльності журналістів.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Відтак, Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення захисту професійної діяльності журналістів)», який спрямований на захист визначених Конституцією демократичних принципів суспільного життя.

Зокрема, закон удосконалює законодавчу базу та усуває недоліки, пов’язані із механізмом забезпечення захисту професійної діяльності журналістів.

Окрім цього він передбачає відповідальність за незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів та технічних засобів, якими журналіст користується у зв’язку зі своєю професійною діяльністю.

Також деталізуються положення Кримінального кодексу, згідно яких передбачено відповідальність за перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

Нагадаємо, минулого року Верховна Рада прийняла закон про кримінальну відповідальность за погрози та насильство щодо журналістів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.