Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

stadion.lviv.ua

Середа, 18 липня 2012, 14:52

Влада підшукала у Львові два приміщення для Польського дому

Влада підшукала у Львові два приміщення для відкриття Польського дому. Про це повідомив голова Львівської ОДА Михайло Костюк на зустрічі із Державним секретарем Міністерства закордонних справ Республіки Польща Янушем Цісеком.

«Двостороння робоча група оглянула кілька об'єктів, які потенційно можуть бути передані для створення Культурного центру польської громади Львова. Наразі реальними виглядають два об'єкти, які підходять під вимоги польської сторони і є презентабельними та достатньо місткими для організації центру. Вже невдовзі буде остаточне рішення» - повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

У повідомленні не уточнюється хто саме здійснює пошук приміщень для Польського дому: міська влада Львова чи Львівська ОДА.
Нагадаємо, у квітні президент Віктор Янукович доручив голові Львівської облдержадміністрації Михайлу Костюку вирішити питання з розміщенням Польського дому у Львові.

У вересні 2009 року міська рада Перемишля передала на баланс держави Народний дім з метою подальшого його надання в користування українській громаді.

Тоді ж з'їзд Об'єднання Українців Польщі (ОУП) оприлюднив відкрите звернення до міського голови Львова Андрія Садового, у якому підтримав старання польської громади Львова щодо надання відповідного приміщення на потреби Польського дому.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.