Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

уряд

volynnews.com

Вівторок, 1 березня 2016, 15:34

Запроваджується ведення обліку телефонних розмов держслужбовців

уряд

Уряд затвердив правила етичної поведінки держслужбовців.

Про це йдеться у постанові уряду №65 "Про затвердження Правил етичної поведінки державних службовців" від 11 лютого 2016 року.

Відтак, встановлюється, що державні службовці у своїй діяльності керуються принципами етики державної служби, що грунтуються на положеннях Конституції України, законодавства про державну службу та запобігання корупції, а саме: служіння державі і суспільству; гідної поведінки; доброчесності; лояльності;політичної нейтральності; прозорості і підзвітності; сумлінності.

Ці правила прийняті для відновлення громадської довіри до діяльності державних органів та їх посадових осіб, а за основу взято запроваджену в Польщі модель гарантування максимальної прозорості діяльності державних органів.

Держслужбовці у своїй діяльності повинні керуватися принципами етики державної служби, що грунтуються на положеннях Конституції України, законодавства про державну службу та запобігання корупції, а саме: служіння державі і суспільству; гідної поведінки; доброчесності; лояльності; політичної нейтральності; прозорості і підзвітності; сумлінності.

Також впроваджується ведення обліку телефонних розмов та особистих зустрічей з представниками політичних партій, народними депутатами, а також надання інформації про такі розмови та зустрічі у порядку, встановленому законодавством про доступ до публічної інформації.

Обов'язковим є ведення обліку фактів використання транспортних засобів, майна, інших матеріальних та нематеріальних активів, наданих за рахунок фізичних чи юридичних осіб у службових цілях.

Зазначається, що за порушення цих правил державні службовці несуть дисциплінарну відповідальність відповідно до закону.

Нагадаємо, нещодавно уряд встановив обов'язкову фіксацію зустрічей держслужбовців 1-2 категорії з політиками та їхніх телефонних розмов.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.