Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

газопостачання

5.ua

Вівторок, 1 березня 2016, 16:37

З квітня тарифи на газ можуть зрости на 53%

газопостачання

Глава НКРЕКП з квітня прогнозує підвищення ціни газу для населення на 53%.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначив сьогодні голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк, з 1 квітня цього року ціна за 1 тис. куб. м з ПДВ становитиме до 5500 грн.

"Згідно з підписаним торік меморандумом з МВФ потрібно переглянути ціну до 1 квітня. Досягти 75% імпортного паритету для населення і теплокомуненерго. З 1 квітня верхня ціна незначно впаде відсотків до 10, а нижня – виросте до 5500 грн (з ПДВ)", – наголосив Дмитро Вовк.

За його словами, це рішення про підвищення "соціальної" ціни газу для населення, а також ціни газу для теплокомуненерго має ухвалити Кабінет Міністрів України, хоча уряд наразі запізнюється із затвердженням нових цін для ТКЕ для введення їх в дію з 1 квітня.

"Тому ми пропонуватимемо, щоб рішення приймалося, але нові ціни на газ для ТКЕ починали діяти з наступного опалювального сезону", – зазначив Дмитро Вовк.

За оцінкою глави НКРЕКП, після підвищення вартості газу для ТКЕ, тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80%.

Нагадаємо, уряд України на переговорах із МВФ у лютому не погодив одномоментно підвищити ціни на газ для населення до рівня близько 300 дол за тисячу кубометрів, проте 18 лютого голова НБУ повідомила про зростання тарифів на газ – до 280% і тепло – до 66%.

Також ще у листопаді минулого року голова Нафтогазу Андрій Коболєв, заявляв, що нові параметри цін на газ для населення і теплокомуненерго будуть введені урядом з 1 квітня 2016 року.

Зазначимо, наприкінці вересня уряд встановив соціальну норму в 200 кубометрів газу за ціною 3600 гривень для всіх домогосподарств, які використовують газ для опалення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.