Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 1 березня 2016, 17:58

На Львівщині у 2016 році вшановуватимуть пам'ять Франка та Возницького

Львівська облрада

Депутати проголосили 2016 рік на Львівщині Роком Івана Франка та Бориса Возницького.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні на сесії депутати проголосували за проголошення на Львівщині 2016 ріку Роком Івана Франка (підтримали 64 депутати) та Бориса Возницького (підтримали 60 депутатів).

Зокрема, беручи до уваги звернення депутата Львівської облради Михайла Задорожнього та з нагоди відзначення у 2016 році 160-річчя від дня народження Івана Франка, було вирішено проголосили цей рік Роком Франка.

А враховуючи висновок постійної комісії з питань культури, депутати підтримали вшанування видатного музейного подвижника Львівщини Бориса Возницького: у цьому році виповнюється 90 років з його дня народження.

Відтак, голова Львівської ОДА Олег Синютка повинен розробити й подати на затвердження Львівській облраді план заходів із відзначення Року Івана Франка та Бориса Возницького, а також забезпечити фінансування на проведення різноманітних заходів.

Окрім цього було вирішено звернутися до Президента України та Верховної Ради України щодо вшанування пам’яті Бориса Возницького на державному рівні.

Контроль за виконанням рішення покладено на голову постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації Юрія Візняка.

Нагадаємо, у Львівській обласній раді сформовано 12 постійних комісій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.