Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гудронні озера

Середа, 2 березня 2016, 10:13

Щодо витоку гудронів на Львівщині відкрили кримінальну справу

гудронні озера

Прокуратура взяла на контроль розслідування фактів, що призвели до витоку кислих гудронів поблизу Львівського полігону твердих побутових відходів.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

У зв’язку із суспільним резонансом довкола ситуації, яка склалася із витоком кислих гудронів поблизу Львівського полігону твердих побутових відходів, прокуратурою області вивчено стан додержання вимог природоохоронного законодавства під час експлуатації даного сміттєзвалища.

Зокрема, було встановлено, що Жовківським відділенням Кам’янка-Бузького відділу поліції розслідується об’єднане кримінальне провадження за фактами забруднення кислими гудронами земель та водойм, що спричинило масову загибель риби.

Це кримінальне провадження розпочали 15 грудня 2015 року.

Також прокуратура з’ясувала, що витік гудронів із котлованів стався внаслідок їх розкрадання невідомими особами через прорив дамби.

Відтак, 29 лютого Червоноградською місцевою прокуратурою було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 (крадіжка) КК України, а проводити подальше розслідування доручено слідчим Жовківського відділення поліції.

Нагадаємо, 13 січня стався витік гудронів на одному з озер під Грибовицьким сміттєзвалищем внаслідок чого гудронна вода потрапила у водойми що поблизу села Малехів, Грибовичі Жовківського району.

Як повідомив у коментарі Варіантам ліквідатор Львівського дослідного нафтомаслозаводу арбітражний керуючий Андрій Стадник, місцеве населення робило забір глини поблизу дамби, а також він не виключає також надання гудронів у власність облраді. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.