Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

112.ua

Середа, 2 березня 2016, 10:54

Відтепер здійснювати перекази за межі України стало простіше

Нацбанк

Національний банк спростив здійснення переказів за межі України для фізичних осіб-резидентів.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

29 лютого Нацбанк затвердив постанову №123 "Про внесення змін до правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб запоточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні".

Відтак, постанова спрямована на вирішення двох проблем. Зокрема, відтепер, з метою однозначного підходу при здійсненні переказів за межі України, чітко окреслено коло осіб, які розуміються в якості "родичів".

"Це поняття охоплюватиме батька, мати, вітчима, мачуху, сина, дочку, пасинка, падчерку, бабу, діда, прабабу, прадіда, внуків, правнуків, брата, сестру (повнорідних і неповнорідних), двоюрідних братів і сестер, тітку, дядька, племінницю, племінника, усиновлювача, усиновленого опікуна чи піклувальника, особу, яка перебуває під опікою або піклуванням, чоловіка, дружину", – підкреслили у Нацбанку.

Також було вирішено банк пом’якшити окремі вимоги до підтвердних документів, які фізичні особи-резиденти мають подавати при здійсненні переказів за межі України. Відтепер для цього можна надавати до банку підтвердні документи, роздруковані з мережі Інтернет.

Спрощений порядок буде застосовуватися до переказів за межі України у сумі, що перевищує 15 тис грн в еквіваленті. Зокрема, перекази на такі цілі: оплату лікування в медичних закладахіншої держави, транспортування хворих, навчання, придбання літератури та передплатних видань та деякі інші.

Зазначимо, постанова набуває чинності з 2 березня 2016 року.

Нагадаємо, у грудні Національний банк опублікував довідник підрозділів небанківських валютообмінних установ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.