Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

алкогольні вироби

Середа, 2 березня 2016, 11:47

З березня майже вдвічі зросли ціни на алкогольні напої

алкогольні вироби

Через підвищення акцизного збору з 1 березня мінімальна ціна за півлітрову пляшку горілки зросла до 70 грн.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За словами гендиректора асоціації "Укргорілка" Володимира Остапюка, з 1 березня підвищується акцизний збір, відтак ціни на алкоголь зростуть у півтора-два рази.

"Якщо раніше в вартості пляшки горілки акциз становив 14 грн, то з 1 березня ця сума становитиме 21 грн. При цьому з відпускної ціни пляшки стягується 20% ПДВ", – наголосив Володимир Остапюк.

За його словами, акцизний збір на міцні спиртні напої підвищиться на 50%, до 105,8 грн/літр 100% спирту. Виросте ще й акцизний збір на пиво, міцне вино та ігристе вино в 2 рази: до 2,48 грн/літр, 7,16 грн/літр і 10,4 грн/літр відповідно.

Відтак, до цього мінімальна ціна пляшки горілки становила близько 55 грн, відтепер коштуватиме 70 грн.

Нагадаємо, в грудні 2015 року Верховна Рада проголосувала за зміни до Податкового кодексу, зокрема, за підвищення ставки акцизного збору на спирт і міцні алкогольні напої на 50%.

Також у лютому цього року МВФ оприлюднив звіт, у якому пропонує українській владі в рамках податкової реформи підвищити ставки акцизів на пиво і міцний алкоголь, а також посилити контроль за оборотом спирту шляхом оподаткування продажу чистого спирту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.