Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці

day.kiev.ua

Середа, 2 березня 2016, 14:05

ЄС може прийняти мільйон біженців

біженці

Меркель впевнена, що півмільярда європейців здатні прийняти мільйон сирійців.

Про це повідомляє Euronews.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель далі наполягає на необхідності відкрити кордони для біженців із Сирії, зокрема вона звертається до балканських країн, які ввели прикордонний контроль та запровадили квоти на кількість мігрантів.

"Такий великий континент як Європа, з півмільярдом жителів, здатний дати тимчасовий притулок одному мільйону сирійців. Я не думаю, що це забагато. Це наш сусідній регіон. До того ж зрештою, можливо, притулку потребуватиме менше мільйона чоловік", – наголосила Ангела Меркель.

Очільник ЄС Дональд Туск підтримав Меркель. Він спробує домовитися з Австрією, Словенією, Сербією та Македонією, які фактично закрили свої кордони для мігрантів.

Крім того, Туск намагатиметься заспокоїти владу Греції, що вимагає від Брюсселя дієвого втручання в міграційну кризу.

Нагадаємо, близько 7 тисяч біженців з Сирії, Іраку та Афганістану перебувають на кордоні між Грецією та Македонією, яка не дозволяє їм зайти на свою територію.

Також нещодавно прем‘єр Греції Алексіс Ципрас заявив, що буде блокувати роботу Євросоюзу, якщо останній не розподілятиме мігрантів між усіма країнами ЄС. А на початку лютого на кордоні з Грецією Македонія розпочала зводити додатковий паркан, щоб стримати біженців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.