Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Середа, 2 березня 2016, 15:06

Сільське господарство Львівщини отримає 11 мільйонів

Львівщина

Депутати Львівської облради виділили на підтримку аграріїв у цьому році 11 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 1 березня, на сесії депутати Львівської облради затвердили Комплексну програму підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-1010 роки.

"Гроші спрямуємо на часткове відшкодування сільськогосподарським виробникам відсотків за кредитами, на фінансову допомоги у вигляді пільгових кредитів, а також на заходи зі збереження і відтворення родючості ґрунтів", – зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз.

Зокрема, на виконання завдань і заходів програми залучатимуться кошти державного бюджету, які спрямовуються на наступні цілі:

- на фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів;

- на підтримку галузі тваринництва шляхом часткового відшкодування вартості племінних тварин, вартості будівництва та реконструкції тваринницьких приміщень;

- для надання кредитів фермерським господарствам;

- обстеження орних земель області.

Відтак, у цьому році планується виділили з бюджету області 11 млн грн на розвиток сілького господарства, у 2017 році передбачено 12,1 млн грн, у 2018 році – 18,6 млн грн, у 2019 році – 20,9 млн грн та у 2020 році – 23,4 млн грн. Всього планується витратити 86 млн грн.

Нагадаємо, у Жовківському районі за підтримки нідерландського уряду реалізують пілотний проект європейського партнерства MATRA, що повинен сприяти розвитку сільського господарства та сільських територій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.