Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

lviv.nezabarom.ua

Середа, 18 липня 2012, 15:10

Львівська інтелігенція вважає, що директором Львівської галереї мистецтв повинна бути донька Возницького

Представники робочої групи зі збереження спадщини Возницького повідомили під час сьогоднішньої прес-конференції, що підтримують кандидатуру Лариси Возницької на посаду директора Львівської національної галереї мистецтв.

Як повідомив Ярослав Кравченко, професор Львівської академії мистецтв та депутат Лвьівської обласної ради, під час засідання робочої групи було одноголосно прийнятно підтримати Ларису Возницьку як основного кандидата на посаду директора ЛНГМ.

Роман Лубківський додав, що Лариса Возницька – «авторитетний працівник, музейник, яка могла би вести лінію свого батька. Вона знає, які цінності культурні, моральні сповідував Борис Григорович, яка могла б навколо себе об'єднати тих фахівців, які б займалися іншими питаннями – поточними, міжнародними, менеджерськими».

Юрій Шухевич, Герой України, член робочої групи зі збереження спадщини Возницького також проаргументував таку позицію інтелігенції: «Коли робоча група зупинилась на кандидатурі Лариси Возницької, ми мали на увазі, що із 50 років праці пана Бориса Возницького, п. Лариса 40 років працювала разом з ним, була його помічником. Вона є головою Асоціації реставраторів Львова, людина, яка знає прекрасно галерею, знає всі ті об'єкти, якими опікується галерея мистецтв. Знала всі плани, сподівання свого батька».

Володимир Пшик, в. о. директора Львівської національної галереї мистецтв також розповів, що у самому колективі на разі не було обговорень про кандидатури на посаду директора. Але Ігор Хомин, головний охоронець фондів Галереї, висунув свою кандидатуру на цю посаду і збирає підписи серед працівників ЛНГМ на підтримку своєї кандидатури.

Своє обурення представники цієї групи висловили і з приводу чуток про можливе призначення на посаду директора ЛНГМ головного редактора журналу «Ї» Тараса Возняка.

Але попри думку робочої групи зі збереження спадщини Возницького, головне рішення приймає Міністерство культури України, у підпорядкуванні якого знаходиться Львівська галерея мистецтв.

Нагадаємо, директор ЛНГМ Борис Возницький загинув трагічно 23 травня 2012 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.