Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Блок Петра Порошенка

Середа, 2 березня 2016, 15:56

Львівські порошенківці не виконали свої передвиборчі обіцянки

Блок Петра Порошенка

Громадська організація «Комітет виборців України» провела експертне опитування стосовно основних тенденцій в роботі оновленої Львівської міськради.

Про це повідомила голова правління ЛГО «Комітет виборців України» Соломія Саврук, передає кореспондент Варіантів.

«Вже минуло 100 днів від початку функціонування нового депутатського корпусу у Львівській міськраді. Тож ми ініціювали експертне опитування стосовно тенденцій роботи новообраної міської ради», – розповіла Соломія Саврук.

Опитування фахівців проводили впродовж минулого місяця. Свої думки висловлювали експерти з Комітету виборців України, з громадянської мережі «Опора», політологи ЛНУ ім. Івана Франка, журналісти та активісти, які постійно стежать за роботою міської ради.

Оцінювали роботу міськради за 5-бальною шкалою та рядом критеріїв, серед яких публічність кожної фракції, їхня співпраця з виборцями, виконання передвиборчих обіцянок, якість роботи депутатських комісій, а також співробітництво депутатського корпусу з міським головою та кожної фракції між собою.

Згідно з даними опитування львівські експерти майже одностайно заявили, що фракція Блоку Петра Порошенка у міській раді не виконала своїх передвиборчих обіцянок. Відтак, фахівці оцінили її роботу лише одним балом.

Фракції «Укропу» та «Громадянської позиції» отримали дещо кращий результат – два бали. Оцінку «задовільно» здобули свободівці та «Народний контроль». А найкраще виконали свої передвиборчі обіцянки фракції «Української галицької партії» та «Самопомочі».

«Такі оцінки пов’язані в першу чергу з тим, що передвиборчі обіцянки були або неконкретними, або мали загальноукраїнський характер, а не безпосередньо локальний», – пояснила Соломія Саврук.

Найкраще серед усіх співпрацює з міським головою Андрієм Садовим його рідна «Самопоміч», найгірше – ВО «Свобода», решта п’ять фракцій отримали від експертів середній бал.

Також оцінку «задовільно» львівські експерти присвоїли усім фракціям міськради за роботу у постійних комісіях.

Найбільш конфліктною фракцією фахівці визнали свободівців, проте не відстає від них і «Народний контроль». Фракція «Української галицької партії» стала лідером у питанні стосовно публічності, зокрема йдеться про комунікацію у соцмережах та зі ЗМІ, роботу з виборцями.

Друге місце у справах публічних посіла «Самопоміч», а на останніх місцях опинилися фракції Блоку Петра Порошенка, «Народного контролю» та «Громадянської позиції».

«Ці результати не є абсолютною критикою, це лише тенденції, адже ці 100 днів роботи оновленої міськради дозволяють визначити, наскільки фракції є готовими до змін і чи готові вони взагалі працювати по-новому», – підкреслила Соломія Саврук.

Такі підсумки роботи влади активісти планують зробити регулярними, аби депутати почали більше звітувати перед громадськістю про виконану роботу та плани на майбутнє.

Зазначимо, що сьогоднішні стоденні підсумки влади проігнорували ВО «Свобода» та міський голова Львова Андрій Садовий.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.