Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кордон

dt.ua

Четвер, 3 березня 2016, 10:36

У ЄС намагаються зберегти Шенгенську зону

кордон

Голова Ради ЄС закликає зберегти Шенгенський простір та не закривати внутрішні кордони ЄС, натомість посилити зовнішні.

Про це повідомляє Euronews.

За словами голови Ради ЄС Дональда Туска під час відвідання центру для біженців у селищі Добова неподалік від словенсько-хорватського кордону, вирішити кризу з мігрантами, можна лише завдяки суворому контролю на зовнішніх кордонах ЄС.

Він також підкреслив, що Євросоюзу слід безперервно покращувати співпрацю з Туреччиною у справах міграції. Зазначимо, невдовзі голова Ради ЄС відправиться до Анкари на зустріч із турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоганом для підготовки саміту ЄС-Туреччина 7 березня.

Нагадаємо, наразі близько 7 тисяч біженців з Сирії, Іраку та Афганістану перебувають на кордоні між Грецією та Македонією, яка не дозволяє їм зайти на свою територію.

Також нещодавно прем‘єр Греції Алексіс Ципрас заявив, що буде блокувати роботу Євросоюзу, якщо останній не розподілятиме мігрантів між усіма країнами ЄС. А на початку лютого на кордоні з Грецією Македонія розпочала зводити додатковий паркан, щоб стримати біженців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.