Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські учасники АТО

Середа, 9 березня 2016, 15:00

Священик Лагіш більше не очолює Львівський центр учасників АТО

львівські учасники АТО

На посаду нового керівника Львівського центру надання послуг учасникам АТО вже є три претенденти.

Про це повідомила сьогодні начальниця відділу кадрів Львівської міськради Галина Бордун, передає кореспондент Варіантів.

«Оскільки навколо призначення керівником центру священика Романа Лагіша виникла чимала дискусія, УГКЦ заявила, що буде офіційно відкликати отця з цієї посади. Ще минулого тижня він написав заяву на звільнення. Втім до 11 березня Роман Лагіш ще виконуватиме свої обов’язки», – розповіла Галина Бордун.

Як зазначив доброволець батальйону спецпризначення «Донбас» та опонент отця Лагіша на посаду очільника центру Юрко Досяк, процедура призначення відбулась із порушеннями.

«Дві комісії з питань законності й гуманітарної політики складаються із 12 членів. Погоджуючи кандидатуру отця Романа Лагіша, «за» проголосувало лише 6 членів комісій, а не більшість, як це мало би бути», – зауважив Юрко Досяк.

Відтак, нещодавно була утворена комісія, до якої увійшли не лише депутати Львівської міськради, а й волонтери, громадські активісти та мати бійця Владислава Муравйова, що в серпні 2014 року загинув у зоні АТО.

Члени комісії контролюватимуть увесь процес конкурсу, надаватимуть свої пропозиції, а також займатимуться безпосередньо тими питаннями, які подаватимуть на сесію міськради.

«Немає змісту, щоб центр дублював уповноваження управлінь міської ради, зокрема соціального захисту. Установа не перебиратиме їхні функції на себе, вона радше координуватиме цю діяльність. Слідкуватиме, чи достатньо роблять соціальні служби, аби задовільнити всі потреби бійців АТО», – наголосила Галина Бордун.

Як зауважила волонтерка Люба Возняк, учасники АТО, які після демобілізації повертаються додому, в першу чергу навіть із формальними питаннями звертаються саме до активістів.

«Із власного досвіду можу сказати, що солдати, які вже повернулись додому, звертаються з різними питаннями власне до волонтерів, до тих людей, з якими вони постійно контактували. А ми вже тоді починаємо думати, куди і до кого їх скерувати. Тому дуже важливо, щоб центр надання послуг якомога швидше запрацював, і його очолила людина, пов’язана із зоною АТО», – зазначила Люба Возняк.

Серед критеріїв, за якими відбиратимуть кандидатів на посаду керівника Львівського центру надання послуг учасникам АТО, є обов’язкова причетність особи до зони АТО, досвід громадських робіт, управлінські навики, а також готовність публічно задекларувати свої доходи.

За словами Галини Бордун, очільника Львівського центру планують затвердити вже за два тижні. Наразі на дану посаду претендують троє людей, серед яких і Юрко Досяк.

Загалом у центрі надання послуг учасникам АТО працюватимуть 15 осіб.

Нагадаємо, наприкінці лютого керівником Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій було призначено отця Романа Лагіша.

Сам центр надання послуг учасникам бойових дій розташований на вул. Пекарській, 41 і запрацює уже з кінця квітня. Установа є структурним підрозділом Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.